Nefdesanté Olupljeni mandlji 250 g
Code: 17363Related products
Product detailed description
Država izvora: ZDA
Ljubitelji oreščkov dobro vedo, da nekaj oreščkov ni nikoli dovolj. Da zadovoljite svoje brbončice, potrebujete le nekaj pesti dobrih oreščkov. Mandlji so z nami že od nekdaj. Zakaj so še vedno tako priljubljeni, se sprašujete? Poleg okusa so izjemni tudi po hranilni vrednosti. Vsebujejo vitamine, minerale, po količini beljakovin pa so mandlji med najbogatejšimi živili rastlinskega izvora – vsebujejo do 20 % beljakovin. Hkrati imajo nizko vsebnost ogljikovih hidratov (cca. 18%).
Alergen: oreščki , lahko vsebuje sledi drugih oreščkov .
Uporaba:
- prigrizek - mandlji so okusni že sami po sebi, lahko jih postrežete tudi s toplim napitkom, ko imate obiska
- olupljeni - mandlje samo na kratko pokuhate v loncu in lupina se bo lepo odlepila, nato pa iz olupljenih mandljev pripravite mandljevo mleko ali jih popečete v ponvi
- peka - testu lahko dodate zdrobljene mandlje in mu date nežen oreščkov pridih, celi mandlji so okusni v štrukljih npr.
- sladkarije - mandlje lahko zavijete v stopljeno čokolado, z njimi lahko okrasite že pečene slaščice ali jih zdrobite in naredite mandljeve kroglice, na primer z mešanimi datlji, rožičem in kokosom
- smoothie – ne bojte se dodati mandljev, ko pripravljate svoj najljubši smoothie
- Maroški namaz Amlou - popolnoma zmlete mandlje zmešamo z arganovim oljem, začinimo z medom
- kuskus - mandlje nasekljamo in dodamo sladkemu in slanemu kuskusu
- Turrón - špansko božično sladico, pripravite tako, da v lonec dodate olupljene mlete mandlje skupaj z limonino lupinico, kjer ste že raztopili med in sladkor, na koncu mešanici vmešate v trd sneg stepen beljak in prelijete. vse na pladenj, pustimo, da se strdi (300 g mandljev, 100 g sladkorja, 250 g medu)
Energijska vrednost na 100 g:
- Energija 2420kJ/579kcal.
- Maščobe 49,93 g (od tega nasičene maščobne kisline 3,8 g).
- Ogljikovi hidrati 21,55 g (od tega sladkorji 4,35 g).
- Beljakovine 21,15g.
- Vlaknine 12,5g.
- Sol 0,003 g.
Be the first who will post an article to this item!
Add a comment